Naast Jazzdans en Volksdans gaat DiZ nu ook beginnen met een wekelijkse Zumba les.

De eerste les wordt gegeven op dinsdag 4 oktober 2016 in de Carmenschouw van 20:00-21:00 uur.

Zumba staat beschreven als een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.

Maar het is vooral bewegen op gezellige muziek.

Ook hier de mogelijkheid om vrijblijvend twee lessen deel te nemen. Kom eens langs en doe mee!


Voorstelling "CGV Today" 

Op 4 juli hebben wij onze jaarlijkse voorstelling gehad in het stadstheater. Het was wederom 1 groot feest. Dit jaar hadden we als aanvulling twee turnnummers. Voor alle foto's en video's kunt u kijken op www.facebook.com/cgvzoetermeer (Ook als u geen eigen facebook hebt).

De dansafdeling vanaf nu DiZ (Dansen in Zoetermeer)

Tijdens de dansvoorstelling is de nieuwe naam en logo onthuld. Wij zijn erg blij met het resultaat en dragen de nieuwe shirts met trots. Mocht u ook zo´n shirt willen kopen ze zijn verkrijgbaar bij de leidsters.


Opening nationale sportweek

Tijdens de opening van de Sportweek hebben de dans- en turnafdeling een korte demonstratie gegeven. Het was prachtig weer en er waren flink wat bezoekers. De foto's staan op Facebook en komen in ons fotoalbum.


Dansuitvoering "CGV Today" zaterdag 4 juli Grote Zaal Stadstheater

Op zaterdag 4 juli organiseren we weer onze jaarlijkse dansuitvoering. Het wordt een twee en een half uur durende dansshow "CGV Today" uitgevoerd door 16 dansgroepen met in totaal bijna 130 leden in de leeftijd van 4 tot 68 jaar. Zij dansen dit jaar thema's die zijn gebaseerd op het dagelijkse nieuws.

Dans, Muziek, begeleidende Beelden en een flitsende Lichtshow verzorgd door de Techniek van het Stadstheater. Op speciaal verzoek zal wederom de afdeling Turnen twee spectaculaire nummers verzorgen. Door het verminderde aantal leden en om de kosten beheersbaar te houden, wordt er dit jaar helaas alleen een avondvoorstelling gegeven. De start van de kaartverkoop staat gepland op donderdag 23 april 2015 via het Stadtheater. Volwassenen € 12,-- en kinderen en 65+ € 8,75. Er is wederom een gereduceerd tarief voor Zoetermeerpashouders.

· aanvang kaartverkoop donderdag 23 april

· aanvang Generale repetitie zaterdag 4 juli om 13:30 uur

· aanvang avondvoorstelling zaterdag 4 juli om 19:30 uur


Baby-, peuter- en kleutermarkt

Onze twee 4-6 jaar groepen hebben een geweldige demonstatie gegeven. Na de demonstratie was er een workshop waaraan veel kinderen gezellig meededen. Wie weet krijgen we nieuwe leden. Voor meer foto's kijk in het fotoalbum

Sinterklaasfeest een groot succes!

Gezellige middag met veel kleine Pieten(leden)... Sinterklaas en zijn Pieten kwamen langs en deden zelfs mee!

Start dansles voor 18-35 jaar

Vanaf 12 november wordt de 14-17j selectie les niet meer gegeven. I.p.v. daarvan wordt er wederom gestart met een les voor 18-35 jaar. Deze les wordt gegeven door Mariska in het Schansbos van 20:00 tot 21:00 uur.

Heb je interesse kom dan woensdagavond naar het Schansbos (achter het winkelcentrum Meerzicht),
om weer een gezellige serieuze dansgroep samen te stellen.
Volkdans tijdens kerkdienst in Oase

 Op zondag 5 oktober heeft Volksdansgroep Lema’Ayan (De Bron) van CGV Zoetermeer medewerking verleend aan een viering van de Protestante Wijkgemeente De Oase. De volksdansgroep heeft tussen de lezingen en gezangen een tiental Israëlische volksdansen uitgevoerd. De viering stond in het teken van “Israëlzondag 2014” en werd afgesloten met een gezamenlijke dans onder leiding van Joop Oostveen. Sinds jaren is de volksdansgroep weer eens naar buiten getreden met dit optreden. De waardering bleek door het applaus tijdens de viering.
Deze groep bestaat uit mensen met een gezamenlijke passie voor volksdansen en de cultuur van andere landen. De opzet is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de internationale dans. Ze beoefenen hun hobby ieder donderdagavond in het gebouw van Ashanti aan de Prismalaan. Ook zin om te komen volksdansen, kom vrijblijvend meedoen.


Dit jaar heeft de afdeling Dans al voor de derde maal meegedaan met het Cultuur Lokaal festival. Veel verenigingen hebben door middel van optredens e.d. Zoetermeer kennis te laten maken met hun vereniging. Onze twee 4-6j groepen hebben op het podium van de Grote zaal van het Stadstheater hun dansjes uit de Shopalicious show laten zien. Daarna hebben ze gezamenlijk met de aanwezige kleuters Tsjoe Tsjoe Wa gedanst. Iedereen heeft met veel plezier meegedaan en het aanwezige publiek heeft ook genoten. CGV Zoetermeer was er dus weer bij.
's Avonds is er altijd een spetterende finaleshow met dit jaar als titel ‘het Zoetermeerse Koningsspel’. Op uitnodiging hebben we daar aan mee mogen doen. Het was een show met veel muziek, dans en toneel in de Grote Zaal van het Stadstheater onder leiding van Rob Eichholtz. Onze "oude" 18j e.o. selectie groep was een actief onderdeel van de show. Ze hebben hun dans dit maal uitgevoerd met een groot live orkest met zang. Dat is heel iets anders dan dansen op een Cd'tje. Elisa, Kimberley, Sandra en Svenja hebben ook nog twee violistes begeleid als modepoppen - mannequins. Dit alles zag er flitsend uit. Bij het slotnummer hebben de dames nog een speciale move laten zien.
Start nieuwe seizoen

Wij zijn dit nieuwe seizoen begonnen met 4 nieuwe leidsters, Kitty Mariska, Asha en Iris. Welkom Dames!!!
Stuk voor stuk hebben wij enorm veel zin in het nieuwe seizoen.