Bootcamp en Schots buffet voor 80 senioren                                                                                                                                okt. 2016

De 55 plus afdeling  van CGV Zoetermeer heeft woensdag 28 september een sportieve en smakelijke dag georganiseerd voor haar sporters. Na genoten te hebben van een zonnige puzzelwandeling in het Balijbos gingen de senioren door met het volgende onderdeel in sporthal de Veur. Daar kon men kennis maken met indoor bootcamp. Een uitgebreid conditieprogramma met veel vormen van lopen tussendoor. Een leuk ontspannen spel tot slot. Waarna de groep zich verplaatste naar het eetcafé aan de Gondelkade, alwaar het Schotse buffet heerlijk smaakte.


Sportieve activiteit voor 50 plussers!

Op 28 september organiseert CGV een sportieve activiteit voor 50 plussers.

Om 13.30 uur start de middag met een wandeling in het Balijbos, verzamelen bij de kinderboerderij aan het Kurkhout. Vervolgens verplaatsen de activiteiten zich naar sporthal de Veur aan de Prismalaan 40. Binnen kunnen de mensen deelnemen aan indoor bootcamp en een bijzonder spel. Elke Zoetermeerder van 50 jaar en ouder is van harte welkom, kosten voor deelname slechts € 2 . Bel voor informatie naar: 06 44622507.

Senioren sporten in nieuwe sportzaal

Komt u meesporten?

Met ingang van 1 januari zijn de CGV sportgroepen van de Olympus verhuist naar de nieuwe sportzaal aan het Willem Alexander Plantsoen in de wijk Driemanspolder.

Van 9.00 tot 10.00 uur zijn de niet meer zo piepjonge sporters aan de beurt. Deze les is rustig maar intensief. Actief en ook gezellig is het van 10.15 tot 11.15 uur en de meest actieve les is van 11.30-12.30 uur.

De lessen bestaan uit een inleiding en conditioneel gedeelte, waarna er sportspelen zoals badminton, korfbal, lijnbal e.d. wordt gespeeld.

U bent van harte welkom, kom eens kijken. Ook mag u twee gratis kennismakingslessen meedoen.

Informatie: T 06 44622507

Els van Wijk 25 jaar in De Veur

Op woensdag 11 november was het zover. Els van Wijk geeft 25 jaar les in de Veur! Natuurlijk een mooi moment om even bij stil te staan. Een groot deel van de leden van de Sportfit 55+ afdeling is naar de Veur gekomen met een mooie bloem en een wens voor Els. Om 14.00 uur hebben we haar verrast. Hans van Wijk en Kirsten Trouwborst hebben een korte speech gegeven. Daarna werd er door een van de leden een mooi zelfgeschreven gedicht voorgedragen. Na alle mooie woorden hebben de leden de bloem en de wens aan Els gegeven. Vervolgens is iedereen natuurlijk lekker aan de slag gegaan!Plezier voor Jong en niet meer zo jong

Elk jaar is het weer feest; de CGV-opa-oma-kleinkind gym. Veertig kleinkinderen met evenzoveel opa’s en oma’s wisten in de voorjaarsvakantie de weg naar sporthal de Veur te vinden.

 
Klimmen in de eigen gemaakte klimwand, zwaaien aan de trapeze, balanceren over wiebelende banken, springen in de trampoline en rennen over de creatief gefabriceerde stormbaan . Tussendoor oud hollandse spelen en daarmee hadden twee generaties een middaglang plezier. De opa’s en oma’s bezoeken wekelijks de sportlessen en hopen zo aan de kleinkinderen door te geven dat bewegen vooral leuk is en ook gezond. Daarbij voelen de grootouders zich deze middag jong en de kinderen kunnen stoer laten zien wat ze allemaal kunnen. Ben je zelf niet meer zo piep en heb je ook zin in een wekelijks sportuurtje, bel naar 06 44622507.
 

Een sportieve, gezellige, zonnige en smakelijke dag...

26 september verzamelden zo’n 70 sportfitters zich in sporthal de Veur.

Na de inleiding voorafgaand aan het sportieve binnengedeelte zat de sfeer er al goed in. Aan de volgende activiteiten werd enthousiast en met veel plezier deelgenomen. Er kon o.a. blind lijnbal, ballontennis, parachute teambal en paalhockey worden gespeeld. Oude ambachten raden aan de hand van tekeningen was voor de meeste mensen een “makkie!”

Voor het buitengedeelte werd de groep in tweeën gesplitst,  de ene helft stapte op de fiets voor een tocht van ca. 12 km aan de hand van knooppunten. De andere helft ging voor een wandeling de wijk Rokkeveen in en eindigde in het Hoekstrapark, waar op een prachtig plekje werd gestopt voor een groepsfoto (zie foto). Het heerlijke zachte najaarsweer maakte dit buitengedeelte tot een feest.

Het drankje in de Veur was de opmaat tot een lekker etentje in Silverdome. De sociale contacten werden tijdens het wokken nog weer eens extra aangehaald. Dat is ook de kracht vanuit de sportlessen, het sporten staat centraal, maar het sociale element zorgt ervoor dat er ook voor dit soort extra activiteiten veel animo is.