Nieuws

Wijziging lestijden locatie Lijnbaan woensdag                                                                                                                        aug.2016

Bij de start van de vakantie hebben wij bericht ontvangen van de gemeente dat op woensdag de Lijnbaan niet meer voor ons beschikbaar was, omdat we maar een enkele zaal huurden. Bij navraag bleek gebruik wel mogelijk indien we beide zalen tegelijk zouden huren. Om de extra huurkosten te beperken zijn wij helaas genoodzaakt om de lestijden enigszins aan te passen om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van beide zalen binnen de gehuurde tijd.

De tijden zijn als volgt:

18.00 - 19.00 uur Turnen meisjes 6 t/m 9 jaar (linker zaal)

18.00 - 19.00 uur Turnen jongers 6 t/m 13 jaar (rechter zaal)

19.00 - 20.00 uur Turnen meisjes 10 t/m 13 jaar (linker zaal)

20.00 - 21.00 uur Turnen dames 14 jaar e.o. (linker zaal)

                                Turnen heren 12 jaar e.o. (linker zaal)

20.00 - 21.00 uur Zaalvoetbal v.a. 18 jaar (rechter zaal)

De peuter/kleuter les van 16.30 - 17.30 uur veranderd niet.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen via cgvzoetermeer@gmail.com.


Spannende 4-kamp bij CGV Zoetermeer

Op zaterdag 13 februari zijn de turnleden van Gym, Turn en Dansvereniging CGV Zoetermeer én leden van NAS Benthuizen de strijd met elkaar aangegaan tijdens een 4-toestellenwedstrijd. In elke categorie zijn één tot drie medailles uitgereikt en elke deelnemer heeft een vaantje en een cijferlijst ontvangen. Dit jaar volgen er nog twee onderlinge wedstrijden. 

In drie rondes van 13.00 tot 18.00 uur hebben alle jongens en meisjes op hun eigen niveau en in hun eigen leeftijdscategorie – 6 tot 9 jaar, 10 tot 14 jaar en 14 jaar en ouder - hun oefeningen uitgevoerd. De jongens toonden onder andere sprong en voltige en krachtige oefeningen aan de ringen. De meisjes juist mooie vloer- en balkoefeningen en spectaculaire brug-, rekstok- en trampolinekunsten. Elke wedstrijdronde werd afgesloten met een prijsuitreiking voor het oog van het enthousiaste publiek dat uit trotse (groot)ouders, vrienden en familie bestond. 

Voor de selectieleden was het weer een goede voorbereiding op de regionale turnwedstrijden die de komende maanden op de planning staan.

Op zaterdag 18 juni 2016 staat de volgende wedstrijd op het programma.

Sinterklaas op bezoek bij CGV Zoetermeer

Op woensdag 18 november 2015 was het zover. Het Sinterklaasfeest van CGV Zoetermeer! 79 enthousiaste en zenuwachtige jongens en meisjes zijn naar de gymzaal aan de Lijnbaan gekomen in afwachting van Sinterklaas.

Gelukkig heeft de goedheiligman ook dit jaar ons gevonden. Samen met zijn Pieten is Sinterklaas de hele middag bij ons gebleven om te kijken naar onze sportieve leden. Ze hebben laten zien wat ze allemaal met een parachute kunnen, een mooie dans geleerd en geklommen en geklauwterd als echte pieten!

Aan het einde van de middag mochten alle ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's in de zaal komen kijken naar de zojuist geleerde sinterklaasdans.

Sinterklaas was erg onder de indruk van alle dansende kinderen en hij vond dan ook dat ze een cadeautje hadden verdiend. Alle kinderen zijn naar huis gegaan met een mooie enkelspring bal.

Voor meere foto's van het sinterklaasfeest kunt u kijken in ons fotoalbum.


Springwedstrijden 21-11-2015

Op zaterdag 21-11-2015 stonden zo'n 100 enthousiaste deelnemers en deelneemsters klaar voor de eerste onderlinge wedstrijd van dit seizoen. Zij hebben hun kunsten kunnen vertonen op de lange mat, trampoline, tumblingbaan en trampoline kast.

Natuurlijk zijn er ook medailles uitgedeeld. De foto's van alle winnaars en winnaressen zijn te vinden in ons fotoalbum.


CGV-meisjes doen het goed tijdens regionale groepsspringwedstrijd

Zes meisjes van de turnselectie van Gym, Turn en Dansvereniging CGV Zoetermeer hebben op zaterdag 14 november mooie oefeningen laten zien tijdens de regionale groepsspringwedstrijden voor meisjes van 6-9 jaar (categorie D) in de sport- en recreatieplek Wasbeek in Sassenheim.

Julia, Lieke, Lauren, Mirte, Mijke en Leah hebben hun kunsten vertoond op minitrampoline, lange mat en trampoline-kast. Op de minitrampoline vielen ze net buiten de prijzen, maar ze zijn erg trots op hun 4e plek. Op de lange mat behaalden ze zelfs een 6e plek. Niet gek voor de meisjes waarvan sommigen hun eerste echte wedstrijd turnden.

Aanstaande zaterdag, 21 november, kunnen ze het individueel nog eens over doen tijdens de onderlinge springwedstrijden waaraan ook de jongens selectie zal deelnemen. Deze vinden plaats in de gymzaal aan de Den Brabanderhove.

De volgende onderlinge wedstrijd is op 21 november 2015 en de grotere meisjes doen op 28 november 2015 mee aan de regionale groepsspringwedstrijd in Voorschoten.

Van links naar rechts: Leah, juf Monique, Lauren, Mirte, Mijke, Julia, juf Anne Greet, Lieke


Luuk van Waaij 1ste op sprong!

Één van de hoogtepunten dit seizoen was toch wel de 1ste plaats van Luuk van Waaij. Luuk reisde voor de sprongfinale helemaal naar Leek, maar behaalde daar zijn gouden medaille. We zijn super trots!


Goud en brons tijdens de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen

Zaterdag 30 mei was een goede dag voor de jongens van CGV Zoetermeer. Zij hebben 2x goud en 2x brons gewonnen tijdens de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen in Bergschenhoek. Er is geturnd met toestellen waar ook Nederlandse kampioenschappen op worden gehouden.

 

13 jongens hebben meegedaan en ze hebben allemaal beter gescoord dan op eerdere wedstrijden. Tristan van den Heuvel en Rick Slingerland hebben bij de recreanten meegedaan en allebei een gouden medaille gewonnen. Rick Jeugd niveau 12, 7e divisie en Tristan Pupil niveau 14, 8e divisie.

 

Twee keer brons

Jeroen Wigman (Junior 2, niveau 6, 3e divisie) heeft – zelfs nadat hij net hersteld is van een blessure aan zijn pols – een bronzen medaille in de wacht gesleept. Ook Luuk van Waaij (Jeugd niveau 8, 3e divisie) heeft een 3e plaats behaald, nadat hij zich knap heeft herpakt na het nipt missen van de landelijke finale – slechts 0,05 punt tekort. Komend weekend komt Luuk, dankzij zijn geweldige prestatie, nog een keer in actie in Leek tijdens de toestelfinale Sprong.

 

Op de foto staan ook nog de twee jongste selectiedeelnemers Jayden Paton (11e) en Samule Keek (15e).


Tijdens de opening van de Sportweek hebben de dans- en turnafdeling een korte demonstratie gegeven. Het was prachtig weer en er waren flink wat bezoekers. De foto's staan op Facebook en komen in ons fotoalbum.Op zaterdag 4 april hebben zes meisjes van de turnselectie meegedaan aan de Meerkampwedstrijden in Den Haag en CGV Zoetermeer goed vertegenwoordigd.

Jayda van der Kraan deed voor het eerst mee met de jongste deelnemers, instap D2, en behaalde daar een mooie 14e plaats. Ze heeft heel constant geturnd en blonk vooral uit met haar sprong.

Van de Pupillen 1 D2 ging Iris Hendriks met de 2e prijs naar huis. Vooral haar vloer- en balkoefening heeft ze uitstekend uitgevoerd. Anna van Rietschoten heeft ook een geweldige prestatie neergezet door als 2e te eindigen op de brug en met haar sprong. Heel jammer was het dat ze punten liet liggen met haar vloeroefening, zodat ze het podium misliep en als 11e eindigde. Estelle Stoppelenburg heeft een prachtige vloeroefening laten zien en haar sprong was perfect. Helaas heeft ze wat missers op de balk gehad en ook haar brug lukte niet goed genoeg, waardoor ze uiteindelijk genoegen moest nemen met een 22e plek. Een keurig resultaat met een totaal van 48 deelnemers!

Bij de Pupillen 2 D2 heeft Leonie van der Ploeg een mooie 7e plaats behaald, qua puntentotaal net achter de podiumplaatsen. Haar brugoefening was zelfs goed voor een 2e plek en ook haar balkoefening was knap uitgevoerd. Megan de Cler heeft eveneens netjes uitgevoerde oefeningen laten zien en vrij constant geturnd – zij werd 22e en zat daarmee in de middelste regionen.

Een dag met een resultaat waar deelnemers én trainsters trots op zijn!

Nieuwe turnpakjes voor de damesselectie! Hier een foto waar ze bijna allemaal opstaan met hun mooie nieuwe turnpakje.

Districtsfinale gehaald door turnsters CGV Zoetermeer

Julia (11 jaar) en Marit (13 jaar) zijn 7 maart in de TurnAce Hal in Amsterdam tijdens de districtswedstrijden Zuid-Holland Noord 7e en 4e geworden in hun groep en hebben zich daarmee geplaatst voor de districtsfinales in mei. Drie jongens van de turnselectie van CGV Zoetermeer hebben ook een goed weekend achter de rug: twee van hen hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale.

Succesvolle wedstrijd in Amsterdam voor selectiemeisjes van CGV                                                         

Vier dames van de turnselectie van CGV hebben een goede wedstrijd geturnd in TurnAce Hal Amsterdam waar de districtswedstrijden Zuid-Holland Noord zijn gehouden. Julia Zweers is 7e geworden in haar groep: Pupil2 – D1 waar zij opviel met haar brugoefening, maar ook goed presteerde op vloer, balk en met sprong. Marit Janssen werd 4e bij Jeugd2 – 4e divisie. Deze plek leverde haar een medaille op dankzij een foutloze brugoefening waarmee zij de toon zette voor de andere toestellen. Twee andere turnselectiemeisjes van CGV, Pascale Slingerland en Isabella Kaffa, hadden hun debuut in deze hogere divisie. Helaas nog geen finale voor hen, maar ze hebben het heel goed gedaan.

Selectiejongens CGV Zoetermeer door naar landelijke halve finale                                                                                                                           

Zaterdag 7 en zondag 8 maart hebben drie jongens van de CGV turnselectie hun landelijke kwartfinale geturnd en twee van hen hebben de halve finale gehaald.

Luuk van Waaij werd 14e bij jeugd niveau 8, 3e divisie en gaat naar  halve finale.

Samuel Keek is 23e geworden bij benjamin niveau 10, talentendivisie en gaat ook door.

Jayden Paton is 30e geworden bij benjamin niveau 10, talentendivisie en haalde de halve finale net niet

Prijzenfeest bij springwedstrijden
Op zaterdag 15 en 22 november werden de regionale groepsspingwedstrijden gehouden. De gelegenheid om te laten zien dat turnen niet alleen een individuele sport is. In groepen van 6 t/m 9 springers kon er op 6 verschillende toestellen worden ingeschreven. Van ons deden er 5 groepen mee op in totaal 25 toestellen.

Er werden 7 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en een 3e plaats behaald. Een aardige uitslag.

Boven: Heren 15 jaar e.o. selectie jongens en meisje met dames van het springuur
Midden: meisjes 8-12 jaar selectie
Onder: jongens 8-12 jaar selectie

 

Dames 15+ r
ecreatieles woensdag             "Heren" 15+

 
Jongens 8-12 jaar                                     meisjes 8-12 jaar

Sinterklaasfeest een groot succes!

Gezellige middag met veel kleine Pieten(leden)... Sinterklaas en zijn Pieten kwamen langs en deden zelfs mee!


Tijden
springwedstrijden november
Op zaterdag 8 november wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gehouden; de springwedstrijden.
De wedstrijd wordt gehouden in Gymzaal Den Brabanderhove (wijk Buytenwegh).
14.00 - 16.00 uur: jongens en meisjes recreatie, alle leeftijden en alle niveaus
16.15 - 17.45 uur: jongens en meisjes selectiePubliek is van harte welkom.

2e plaats junior mixteam in Ahoy
Op zaterdag 21 en zondag 22 juni waren alle disciplines van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie samengekomen in Ahoy voor Fantastic Gymnastics. Voor sommige disciplines werden er NK's gehouden, bij andere disciplines werd er gestreden om de Ahoycup. CGV Zoetermeer deed met 3 teams mee aan de discipline groepsspringen. Elk team springt met 5 springers, snel achter elkaar 7 sprongen op de trampoline en 7 sprongen over de pegasus. De cijfers van beide toestellen worden bij elkaar opgeteld. Er zijn verschillende leeftijdscategorieen (jeugd, junior en senior), team samenstellingen (dames, heren of mix) en niveaus (A t/m E, nu alleen A en B). 

Het mixteam junioren B (Luuk, Jelle, Calvin, Marit, Rory en Tivona) werden 1e op pegasus, maar kwamen net tekort in de totaalscore en behaalden een prachtige 2e plaats.
Het mixteam senioren B (Rens, Noah, Jeroen, Gaby, Laura en Annegreet) kwamen goed mee op trampoline, maar verloren het op pegasus en werden uiteindelijk 4e.
Het damesteam senioren B (Carina, Eveline, Floortje, Carol, Jamie en Marleen, bijgestaan door Manouk) lieten prachtige sprongen zien, maar kwamen vooral in moeilijkheid tekort, waardoor ze uiteindelijk een 16e plaats behaalden.


Het hele team springers
 
  
            Junioren mix (met 2e prijs)                                 Senioren mix                                                  Senioren dames
Indeling vloerwedstrijden 28 juni 2014
De wedstrijden worden gehouden in de gymzaal aan Den Brabanderhove (Buytenwegh)
12.30 - 13.45 uur: selectie meisjes
13.45 - 15.10 uur: meisjes 6-9 jaar niveau 4 en 5, alle jongens en acro
15.20 - 16.45 uur: meisjes 6-9 jaar niveau 3, alle meisjes 10-13 jaar, alle dames 14 jaar e.o.

Rens Hoofs behaald 3e plaats op vloer
Op zondag 25 mei werden de landelijke toestelfinales gehouden. In de Galgenwaard in Utrecht waren alle zes de toestellen neergezet, waarvan Rens op 2 toestellen mee mocht doen: ringen en vloer.
Op ringen was hij als 5e aan de beurt en wist dus wat er van hem werd verwacht. Helaas haalde hij zijn zwaai naar handstand niet helemaal, waardoor hij het voordeel in de moeilijkheid weer kwijt was aan uitvoeringsaftrek. Resultaat, een 6e plaats. 
Op vloer moest hij als laatste en hebben eigenlijk niet op de cijfers gelet, omdat die niet in ons blikveld werden getoond. Na zijn oefening waren trainers en turner het er over eens dat het niet zijn beste oefening was, hij haalde ook hier zijn handstand niet (koprol v.o. tot spreidhoeksteun en dan heffen naar handstand) en zijn streksalto was ook niet helemaal gestrekt. Een bronzen medaille was dan ook een grote verrassing! Maar zeker volledig verdient aan het einde van het wedstrijdseizoen. 
  


Recreatiejongens doen mee aan de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen
Al een aantal jaren doet CGV Zoetermeer met de selectiejongens mee aan de OZHK, maar dit jaar werd die kans ook geboden aan de jongens van de recreatieles jongens 12 jaar e.o. die op vrijdag wordt gegeven.

Rick Slingerland deed bij de pupillen mee in niveau 13 en Julian Geraedts bij de junioren II niveua 9. De heren vonden het heel spannend, want er doen maar liefst 300 jongens mee aan zo´n wedstrijd (allemaal op hun eigen niveau) en dat zijn de mannen niet gewend. Toch lieten ze zich niet afschrikken en turnden gewoon hun oefening zoals ze die hadden geoefend. Het resultaat: biede jongens gingen naar huis met de gouden medaille, een erg leuke afsluiting van de dag natuurlijk.

Natuurlijk hebben de selectiejongens ook meegedaan en dat resulteerde in nog 2 zilveren medailles (Jeroen Wigman, junior I niveau 8 en Rens Hoofs, Juior I niveau 7) en een bronzen medaille (Luuk van Waaij, jeugd niveau 8). Ook de andere jongens hebben een zeer goede wedstrijd geturnd, er was een duidelijke progessie te zien ten opzichte van een half jaar geleden.
Het was weer een geslaagde dag en het was vooral heel gezellig.

VLNR: Boven Julian, Rens, Jelle, Luuk, Calvin, Jeroen en onder Maceo, Dyon, Bas, Benjamin en Hidde

 Rick met zijn medaille
Marit Janssen en Julia Zweers turnen districtsfinale D1
Marit turnde bij de jeugd 1 en Julia deed mee bij de pupillen 1. De dames turnden beide een goede wedstrijd, met hier en daar wat kleine slordigheidjes waar nog even aan gewerkt moet worden. Dit resulteerde in een plek bij de middenmoot (20e en 19e respectivelijk).   

Landelijke finale 4e divisie en halve finale 3e divisie turnen heren
Tijdens de districtswedstrijden in januari hadden Calvin Schroder en Jeroen Wigman zich geplaatst voor de landelijke finale 4e divisie in de categorie junior I. Deze finale werd op zaterdag 10 mei gehouden in Nijverdal, dus echt een landelijke wedstrijd. Calvin turnen op bijna alle toestellen een hele goede oefening, zelfs zo goed dat hij, als er toestelfinales waren geweest, 1e was geworden op vloer en 3e op sprong. Helaas ging voltige niet zoals het moest, waardoor hij in de meerkamp minder goed scoorde. Jeroen turnde op alle toestellen nieuwe elementen, wat soms goed ging en soms nog niet helemaal. Ondanks dat er geen medailles werden gehaald, hebben beide mannen bewezen weer veel vooruitgang te hebben geboekt.

Een ronde later was het voor Luuk, Jelle en Rens tijd om zich te bewijzen in de halve finale 3e divisie. Inzet: plaatsing voor de meerkampfinale en de toestelfinales. Voor Luuk en Jelle was het al een cadeautje dat ze de halve finale mochten turnen en ondanks dat ze weer gegroeid waren in hun oefeningen, was het niet voldoende om een van de plaatsten te bemachtigen. Voor Rens was het succes er wel, hij haalde de finale op vloer en ringen. Helaas de meerkamp net niet, hij kwam maar 0,1 punt te kort.

Nieuwe toestellen voor selectie meisjes en jongens
Landelijk wordt er al een jaar gewerkt met nieuwe oefenstof en daarmee zijn ook een aantal nieuwe toestellen geintroduceerd. Na een jaar overleg met de gemeente over het plaatsen van de toestellen en met Pro Patria over het gezamelijk aanschaffen is het dan eindelijk gelukt om de nieuwe toestellen aan te schaffen, zodat de selectie op wedstridjen niet meer voor verrassingen komen te staan.

Het eerste toestel is de plankoline. Een samentrekking van een plank en een trampoline. De vorm van de plankoline leert kinderen al van jongs af aan goed in de plank te springen en het verende dekje zorgt ervoor dat er minder sprongkracht (die de jongere kinderen vaak nog niet hebben) nodig is om omhoog te komen.
Het tweede toestel is een bokje met 2 beugels erop. Voor de jongens (zowel jong als oud) een goede tussenvorm om te leren flanken op de beugels, want het bokje is lager en minder breed dan het paard.

     
Plankoline                                                Bokje met beugels
Maceo haalt 1/2 finale net niet
Met een 73e plaats in de 1/8 finales plaatste Maceo Lens zich nog net voor de 1/4 finales die op 22 maart werden gehouden in Waddinxveen. Hoge verwachtingen voor plaatsing voor de 1/2 finales waren er dus niet, maar in een tijd van 6 weken had Maceo wel vooruitgang geboekt op bijna alle toestellen. En dat heeft hij laten zien. Hij haalde ruim 2 punten meer dan in de 1/8 finale en behaalde daarmee een 50e plek, ofwel 23 plaatsen beter!! Helaas wel net 0,25 punt tekort voor een 1/2 finaleplaats. Maar ja, als je in zo'n korte tijd zo'n grote sprong kan maken, dan kunnen we toch niet anders dan heel erg trots zijn. Op naar mooie oefeningen voor volgend jaar en wie weet, wel een 1/2 finale (of hogere) plaats. 

Drie jongens naar 1/2 finale
Op zaterdag 8 maart werd in Breda de landelijke ¼ finale turnen heren gehouden. Er deden drie jongens van CGV Zoetermeer mee. Inzet, een plaats bemachtigen voor de ½ finale op 10 en 11 mei in Nijverdal. Jelle v.d. Lans en Luuk van Waaij turnen jeugd niveau 8, 3e divisie. Met een 27e en een 34e plaats respectievelijk (van de 83) haalden beide turners ruimschoots de ½ finale. Rens Hoofs is 2 jaar ouder en turnt in de categorie junior I, niveau 7, ook 3e divisie. Hij behaalde een 7e plaats van de 45 turners. In de ½ finales kunnen de jongens zich plaatsen voor zowel de meerkampfinale als de toestelfinales. Op 22 maart turnt Maceo Lens eerst nog zijn 1/4 finale in de categorie instap niveau 10, 2e divisie

 v.l.n.r. Jelle, trainster, Rens en Luuk
Daisy behaalt 3e plaats

Een aantal meisjes van de selectie zijn nog te jong om mee te doen aan de districtswedstrijden. Om de meiden toch wat wedstrijdervaring op te laten doen, wordt er voor deze meiden een jong talenten wedstrijd gehouden. Daisy heeft meegedaan aan deze wedstrijden en deed het heel erg goed, zelfs zo goed dat ze een bronzen medaille omgehangen kreeg.
Van harte gefeliciteerd met je medaille!!

4-kamp wedstrijden weer een groot succes

Op zaterdag 15 februari werden de 4-kampwedstrijden weer gehouden. Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar konden op 4 toestellen laten zien wat ze konden. Voor de meisjes waren de toestellen brug, balk, ringen en trampoline-kast, de jongens mochten hun krachten testen op voltige, ringen, brug en rek. Maar liefst 130 kinderen deden mee in verschillende niveaus en leeftijdscategorieen. Voor de beste 3 in elke categorie was er een medaille en in sommige categorieen waren er ook oorkondes te verdelen. Maar iedereen ging weer naar huis met een diploma en een vaantje.

    

Tussen de rondes door heeft de dansgroep meisjes 7-9 jaar selectie en de acrogymgroep nog een demonstratie gegeven.

    
4 jongens van de selectie door naar de 1/4 finales

Op zaterdag 8 februari hebben 7 jongens meegedaan aan de landelijke 1/8 finales in Tilburg.
Maceo, Benjamin, Bas en Dyon deden mee in de categorie instap niveau 10 (2e divisie), Jelle en Luuk turnden mee bij de jeugd niveau 8 (3e divisie) en Rens is Junior I niveau 7 (3e divisie). In alle categorieen was de concurrentie heel groot, rond de 130 jongens bij de instap, 95 bij de jeugd en 75 bij de junioren. Bij de instappers heeft Maceo Lens als enige de 1/4 finales gehaald, die op 22 maart in Waddinxveen zijn, de 3 oudere jongens haalden allemaal de 1/4 finale, die voor hun op 8 maart in Breda is. Succes allemaal in de 1/4 finale!!

8 gediplomeerde assistenten erbij

Op zaterdag 14 december werden er na 5 cursusdagen, 4 stagelessen en een theorie-examen weer 7 junior-assistenten niveau 1 toegevoegd aan het bestand. Renate, Louisa, Melany, Anna, Anniek, Irene en Calvin, gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!! En natuurlijk veel plezier met het lesgeven.

Op zondag 22 december deed Rens Hoofs examen voor de vervolgopleiding, assistent leider niveau 2. En met succes. Ook jij van harte gefeliciteerd en hopelijk zien we je over een (paar) jaar terug in de leider niveau 3 cursus, zodat je zelf les kan gaan geven.

Les Hodenpijlstraat gesplitst
Wegens een toenemend aantal leden op de turnles aan de Hodenpijlstraat op maadag is besloten om het uur te splitsen in 2 leeftijdscategorieen, nl. meisjes/jongens 6-9 jaar en meisjes 10-13 jaar. Klik
hier voor de lestijden.