Weekend vol dans bij CGV en Pro Patria


Het weekend van 29 en 30 juni stonden bij de verenigingen CGV en Pro Patria in het teken van dans. Met de aankomende fusie worden steeds meer activiteiten gezamenlijk verzorgd.

Op zaterdag hield DiZ (Dansen in Zoetermeer), de jazzdans afdeling van CGV, haar jaarlijkse dansfestival in het Stadstheater. Met het thema DiZ@Work stond de voorstelling dit jaar in het teken van beroepen. 170 deelnemers in de leeftijd variƫrend van 4 tot 70 jaar, waaronder ook leden van Pro Patria, verzorgden 25 fantastische optredens. Ook de afdeling turnen was aanwezig en lieten spectaculaire turnnummers zien. Zelfs de vaders deden mee met een dansoptreden!

Op  zondag vond in het Castellum de eindvoorstelling plaats van alle dansgroepen van Pro Patria waar ook CGV een optreden verzorgde. Ondanks de warmte werd door de dansers een wervelende show neergezet die enthousiast werd ontvangen door het publiek. De docenten zijn erg trots op de prestaties van hun leerlingen. Er wordt nu alweer uitgekeken naar de voorstelling van volgend jaar!