Sportfit 55+


In vier verschillende wijken in Zoetermeer wordt er les gegeven aan ca. 200 senioren in de leeftijd van ongeveer 60 t/m 95 jaar.

Conditie en spellessen

De lessen beginnen met een warming up, gevolgd door een conditioneel gedeelte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen zoals dynabands, gewichten, ballen, gymsticks enz. Er wordt gewerkt aan spierversterking, coördinatie en reactie, balans en stabiliteit.
Het spelgedeelte is het tweede deel van de les. Elke les staat een ander spel centraal denk aan badminton, lijnbal, korfbal enz. Na voorbereidende oefeningen waarin technische vaardigheden en tactische werkvormen worden aangeboden, wordt het spel gespeeld.

Onder het motto “niets moet alles mag” wordt de deelnemers uitdaging, plezier en een veilig gevoel geboden. Het leerproces staat op een lager pitje, het sociale aspect, enthousiasme en de samenwerking staan centraal.
Kortom; Sport en bewegen wordt gecombineerd met gezelligheid.

Activiteiten
In september organiseren we jaarlijks een najaarsactiviteit die gedeeltelijk buiten en binnen plaatsvindt. Aan het etentje na afloop nemen gemiddeld 80 sporters deel.

De opa,oma/kleinkind les een bijzondere traditie die in ere wordt gehouden. Hoe leuk is het om als oma/opa met je kleinkind te sporten.

Bewegen is gezond!

Wij zijn begonnen, doe je mee?

Meedoen?

Wilt u meer informatie over Sportfit 55+. Kom eens kijken, u bent van harte welkom. Ook mag u twee gratis kennismakingslessen meedoen. Bel voor meer informatie: 06 – 44622507