Recreatiewedstrijd turn(st)ers CGV Zoetermeer, Pro Patria en NAS


Het is een jaarlijks terugkerend evenement van CGV Zoetermeer, de 4-kamp wedstrijden. Op zaterdag 18 mei 2019 was het zover. NAS Benthuizen is altijd al te gast, maar dit jaar voor het eerst in het kader van de samenwerking en aankomende fusie waren ook alle turn(st)ers van Pro Patria van de partij.

Maar liefst 300 recreatieve turners en turnsters lieten op 4 toestellen zien wat ze konden, ieder op zijn of haar eigen niveau. Om 8.00 uur ’s ochtend stonden de train(st)ers van de 3 verenigingen al in de gymzaal Lijnbaan om alles klaar te zetten voor een lange dag. De eerste ronde leiten de jongens zien wat ze konden op voltige of sprong en rek, brug en ringen. Op de andere baan turnden de meisjes op de balk, brug, sprong en ringen. Ook in de tweede wedstrijdronde werd er op 2 banen geturnd om alle kinderen kwijt te kunnen. Na een zeer drukke ochtend waren er nog 4 rondes waar op 1 baan werd geturnd, maar het was er niet minder gezellig door. Om 19.30 uur hadden alle kinderen hun wedstrijd gedaan. De train(st)ers moesten toen nog even opruimen.
Met dank aan alle vrijwilligers (jury, teltafel en catering) was het weer een geslaagde dag; alle kinderen op hun eigen niveau aan het turnen met een lach op hun gezicht. De beloning, een mooi diploma en een vaantje als aandenken.

De samenwerking tussen de beide verenigingen liep gesmeerd, alsof het nooit anders was geweest.